Hemma i fotografens eklektiska och designfyllda hem

by
0 comment

Det är sällan jag trillar över hem som golvar mig totalt, men detta, tillhörande fotografen Jonas Ingerstedt gjorde det verkligen! Om jag ska erkänna min absolut största identitetskris när det gäller inredning så är det att jag totalt älskar denna typ av ’stökiga’ inredning, med mycket detaljer som bär på historier om personen som bor där, men på min andra axel sitter någon slags ängel som förespråkar minimalistisk och sparsmakat. Konstant dras jag mellan dessa två, och vad som i slutändan fått utslagsrösten och gör att jag ändå försöker gå lite mer mot enkelt och avskalat (även om man ju såklart kan blanda till och från), är att jag känner mig mer harmonisk så. Men nog om mig!

Man förstår ju direkt att Jonas har ett öga som få att få alla dessa detaljer att skapa en sammanhängande känsla i lägenheten, och designklassikerna är det är det verkligen inte långt emellan. Fåtöljen ovan från Wegner är en favorit sedan länge, perfekt placerad i vardagsrummet här trots sin storlek!

Hyllor i oväntade höjder, vilken grej! Att istället nyttja utrymmet emellan den långa hyllan och lådorna över för att ställa konst, böcker och annat fint, så rolig men enkel uppdatering av en traditionell hylla och byrå!

De små färgklickarna älskar jag också, även om det gör mig enormt avundsjuk att jag aldrig känner att jag själv lyckas med samma sak, att introducera detaljer i tydliga färger utan att det ska kännas spretigt, alltid en svår nöt att knäcka. Jag gillar också att det verkligen är tydliga basfärger som gäller här, ordentligt rött, grönt och blått!

Även trängre utrymmen förtjänar tavlor! Fantastiskt fint i hallen, ett utrymme som man säkert spontant hade undvikit att möblera med både konst och pallar längs väggen för att försöka skapa rymd, men som får ett helt annat liv här. 

Smarta lösningar med platsbyggda möbler för att maximera användandet av ytan älskar man ju alltid!

Så klart har även favoritbordet av Poul Kjaerholm även landat här, med vassamlingen av Aalto ovanpå och fantastisk keramik i bakgrunden. Vilket hem!

Varje gång jag trillar över ett reportage med något jag verkligen tycker om brukar jag utmana mig själv att ’plocka med mig’ några detaljer, det hjälper mig att förtydliga exakt vad det är jag dras till och det gör det så mycket enklare att utveckla min egen inredningsstil! Från denna lägenhet skulle jag absolut ta med mig den låga bänken och byrån uppe på väggen (så härlig idé!), samt att inte fega gällande att hänga konst och tavlor lite lägre än vad jag normalt skulle göra. Och så fick några designklassiker flytta ännu högre upp på önskelistan, på både gott och ont!

Alla bilder tagna av Jonas Ingerstedt själv och lånade från Elle Decoration

 

 

Related Posts

Leave a Comment